Brun-utan-sol-spray-med vitaminer

Brun Utan Sol Spray Med Vitaminer

Brun utan sol spray med vitaminer – nyhet eller enbart ett säljtrick?

Brun-utan-sol-spray-med vitaminerVår redaktion, som följer de senaste nyheterna om brun utan sol från hela världen, har plockat upp ännu en nyhet från USA – Brun Utan Sol Spray med Vitaminer.

I ett inlägg hos New York Times Blog om kvinnors mode, rapporterar Julie Earle-Levine om en nyhet från en av de ledande spraytan-salongerna i New York, Suvara.

Här är en översättning av inlägget till Svenska med våra kommentarer längre ner på sidan …

Brun Utan Sol Spray Med Vitaminer

2012 har som vanligt inletts med nyårs-löften om (äta mindre pommesfrites, motionera mer, dricka mindre), och varför inte lägga ett lättare – ta mer vitaminer.

Du kan ju äta eller dricka dina vitaminer, men vi var nyfikna att höra om en ny behandling där vitaminer är sprayas på ditt ansikte, eller den kroppsdel som du vill ge ett glödande, friskt utseende. Ett vitamin spray som kallas ”Ageless”, tillverkas av Suvara och sprejas på samma sätt som brun utan sol spray. Spray-maskinen bryter ner vätskan i molekyler som tillverkaren hävdar penetrerar det första lagret av huden efter ca 30 minuter till en timme.

”Du ser den största skillnaden i ditt ansikte, eftersom den gör huden fyllig och ger ett revitaliserat utseende”, säger Anna Stankiewicz, en Suvara airbrush tanning expert vars kunder är Fergie, Iman och Jessica Simpson. Vitamin sprayen är en cocktail av vitamin A och C (anti-aging, cellförnyelse och anti-celluliter), B5 och B12 (för att skydda och öka) och E och F (för att återfukta) samt organisk aloe vera och lärk-träds extrakt.

Jag klädde av mig till underkläderna för att testa (du kan välja inga kläder alls). Sprayen är transparent, och känns iskall. Den tar ungefär tio minuter att speja på, och torkar snabbt.

Resultatet? En fräsch, fuktigt ansikte och min kropp kändes återfuktad och mjuk. Ansikts-effekten varade några dagar men Stankiewicz säger behandlingar har en kumulativ effekt under flera veckor, vilket minskar fina linjer och bleker sol-fläckar.

Kunderna står i kö en vecka för ansiktsbehandlingar på Ricardo Rojas Salon, där det kostar $ 50 för ett ansikte spray, eller $ 70 för hela kroppen. Anna gör hembesök för $ 200.

Ricardo Rojas Salon, 30 East 67:e Street, (212) 721-5900. För mer information om behandling, gå till suvaraworld.com.

Det är allmänt känt att ämnen som sprejas eller smörjs in i huden, tränger igenom alla hudlager och börjar cikulera i blodomloppet inom ca 30 sekunder (inte efter 30 minuter som anges i artikeln om brun utan sol spray med vitaminer ovan).

Så att speja på vitaminer är alltså verkligen möjligt och det är ju också så att de allra flesta brun utan sol spray redan innehåller de vitaminer och återfuktande ingredienser som nämns i artikeln. Nyheten är väl att i detta fallet så har man tagit bort de brungörande ingredienserna från spray-vätskan.

Vad tycker du? Skulle du föredra att spreja på dina vitaminer i ställer för att äta eller dricka dem? Kommentera nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *