JWoWW om brun-utan-sol

JWOWW: Solarier i Europa Är Så Svaga Att Jag Måste Använda Brun-Utan-Sol Kräm

”De var så svaga att fastän jag tog dubbla pass så kom jag ut med bara fräknar och måste fylla på med brun-utan-sol kräm”.

Så säger JWoWW (alias Jenni Farlow) från den omåttligt populära Amerikanska TV-serien ”Jersey Shores”, som har varit i Italien och passat på att testa solarierna och brunkrämerna där.

Se hennes intervju om solarier och brun-utan-sol i programmet ”Regis &Kelly” i videon nedan.

Jenni borde veta vad hon talar om. Hon har ett miljon-dollar kontrakt med ett av de största märkena för solarier- och brun-utan-sol- krämer i USA och har till och med satt sitt namn på en av deras produkter.

Hennes råd om dubbla pass i solariet är emellertid inte att rekommendera för nybörjare med hudtyp 2.

Faktum är dock att de Europeiska reglerna för solarie-strålning är mycket strängare än de i USA.

Det beror mycket på ett missförstånd när man tog fram reglerna. Meningen var att den totala tillåtna strålningen skulle komma från endast ett håll (liksom när man solar i solen).  Men när man tillämpar reglerna på en solarie-säng med UV-rör både uppe och nere, så blir ju mätningen fel och varje kropps-sida får endast hälften av den tänkta tillåtna dosen.

Dessutom uppmuntrar de Europeiska reglerna sol-studio-ägarna till att installera rör med mycket UVA och lite UVB. Det gör att du får en relativt snabb, men ytlig, solbränna.

Detta därför att UVA oxiderar (färgar) endast existerande melanin i huden, medan UVB stimulerar tillverkningen av ytterligare melanin.

Eftersom Jenni var i Italien, så är det mycket troligt att hon solade i ett solarie med hög-trycks lampor. Dessa ger ifrån sig nästan enbart UVA och är därför populära i länder kring Medelhavet där de flesta redan har gott om melanin i huden (hud-typ 3 eller 4) som kan snabbt oxideras av UVA stålarna.

Så med tanke på detta och att WoWW alltid måste se hälsosamt gyllenbrun ut för sitt reklam-jobb, är det inte underligt att hon fick bättra på färgen med brun-utan-sol under sitt besök i Europa.

Här är länken till artikeln som detta inlägg är hämtat från: http://videos.nymag.com/video/Jwoww-Packed-30-Pairs-of-Shoes

En reaktion på “JWOWW: Solarier i Europa Är Så Svaga Att Jag Måste Använda Brun-Utan-Sol Kräm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *