Marknadsöversikt Brun Utan Sol Produkter

professionell-brun-utan-sol-behandlingTänk på detta när du väljer brun utan sol behandling.

När du har bestämt dig för att bli brun utan sol, är det massor att tänka på om du vill ha bästa möjliga resultat.

Innan du spenderar pengar på brun utan sol bör du ställa dig dessa frågor:

  • Vilken är min utgångspunkt? (Hud-typ? Mycket eller litet melanin i huden? Är jag känslig för vissa ingredienser? Allergier?)
  • Hur brun vill jag bli, och hur snabbt?
  • Hur vill jag applicera brun utan sol produkterna? (Kräm? Smörja in mig själv eller få det gjort i samband med massage? Spray? Spreja mig själv med brun utan sol lösning på spray-flaska eller be en god vän spreja mig? Få det gjort hos en professionell salong? Besöka en obemannad brun utan sol dusch?)

Det som ofta blir avgörande är förhållandet mellan önskat resultat, tid, plats och pengar.

Gör-det-själv brun-utan-sol behandling

Är billigast och snabbast (om du räknar med den tid det tar att förflytta dig till och från en professionell salong) är att köpa brun utan sol (kräm eller spray) i en butik eller via Internet och göra brun utan sol behandlingen själv hemma. Resultatet beror framförallt på ingredienserna i brun utan sol vätskan/krämen och hur noga du är med proceduren. För att få bästa möjliga resultat med denna metod bör du vara väl påläst om vilka brungörande ingredienser som passar just din hy samt veta hur du gör före, under och efter behandlingen. Det svåra med denna metod är att veta vilken kvalitet det verkligen är på den brun utan sol produkt du köper. Enligt reklamen gör varje kräm dig brunast och innehållsförteckningen säger ingenting om hur mycket av varje verksam ingrediens som finns i flaskan. Priset är dock normalt en vägledning. Lågt pris = mycket vatten och få aktiva brungörande och hudvårdande ingredienser. Denna regel gäller dubbelt för krämer som du ser mycket reklam för (annonsering är dyrt och kostnaden för reklam måste kompenseras med lägre kvalitet om priset ska hållas lågt).

Professionell brun-utan-behandling

Professionell brun utan sol behandling hos en specialist är dyrast och tar mest av din tid men ger oftast bäst resultat. Inte bara för att appliceringen görs med professionell utrustning men framförallt för att en bra salong har flera brun utan sol produkter att erbjuda och också personal som är specialister på att hitta rätt lösning för ditt mål och din hy. Problemet är att professionell brun utan sol behandling inte finns att tillgå på alla orter i Sverige.

BUS Produkter För Hemmabruk

Att redovisa alla de olika brun utan sol produkter som du kan köpa från hyllan, är en omöjlig uppgift och jag vill därför endast ge tre generella tips:

  • Köp inga av de krämer som du ser reklam för på gatan, på TV, eller på full-sides annonser i glansiga tidskrifter. De innehåller så gott som alltid nästan enbart vatten.
  • Prova istället krämer och spray från märken som också gör solkrämer för solning i solarium. De innehåller oftast mycket mera av såväl brun utan sol ingredienser som hudvårdande ingredienser. Detta gäller speciellt för krämer baserade på Aloe vera eller kokosnötsmjölk. De förmodligen bästa solarie- och brun-utan-sol- krämerna i världen (från Devoted Creations och Ed Hardy Tanning) är tillverkade i USA och har just fått en distributör i Sverige.
  • Att köpa BUS spray från tillverkare av professionella brun utan sol system kan också vara en god ide. Ett bra exempel på en sådan produkt är Turbo Tan. Deras vätska innehåller dock en mycket hög andel DHA och Erythrulose och passar därför bäst för den som redan har mycket pigment (melanin) i huden.

Professionella brun utan sol erbjudanden

Tänk på att oavsett vilken utrustning din salong har investerat i för sitt brun utan sol erbjudande, så är de brun utan sol-vätskor de använder helt avgörande för resultatet. Som du ju vet nu, så passar inte en och samma sorts brun utan sol vätska till alla hud-typer. Så om din salong endast kan erbjuda en sorts lösning, är de inte vidare professionella och du bör gå till ett annat ställe. Detta d v s om inte den vätska de erbjuder råkar passa just dig, din hy och din önskan om resultat.

När det gäller professionell brun utan sol behandling så finns det i princip tre olika applicerings metoder:

manuell-brun-tan-sol-spray-kabin
manuell-brun-tan-sol-spray-kabin

Manuell hand-sprejning (med högtrycks, ”finkalibrig”, air-brush, eller med lågtrycks maskiner (HVLP = High Volume Low Pressure). Air-brush metoden är svår att applicera jämt, så för en hel-kropps behandling, passar HVLP-systemen bäst). Hand-sprejning kan utföras antingen fritt i behandlingsrummet, eller i en stationär eller uppbyggbar kabin, ofta med speciellt utsugningsfilter för överbliven spray. Resultatet av en spray-behandling är beroende på brun utan sol lösningen men vanan hos spray-operatören är också väldigt viktigt för en jämn applicering.

Automatisk hel-kropps spray i en spray-kabin. Dessa system är väldigt populära i USA och i England. Utrustningen kostar dock ganska så mycket, och trots att brun utan sol behandlingar blir mer och mer populära i Sverige, är intresset för investeringar i sådana system ganska begränsat.  Det är alltså glest mellan salongerna som erbjuder denna sorts brun utan sol behandling. Denna typ av spray-duschar finns också med själv-betjäning. Problemet med det är dock att hålla dem rena.

Om du vill uppleva en behandling i den dyraste (är inte säker på att den ger bästa resultatet) automatiska brun-utan-sol-duschen i Sverige, får du ta dig till Eskilstuna. Hos Helius där finns Sveriges, vad jag vet, enda exemplar av MagicTan, världens dyraste automatiska brun-utan-sol-dusch.

Information om professionella brun-utan-sol produkter på Nätet

automatisk-brun-utan-sol-kabin
automatisk-brun-utan-sol-kabin

Den för närvarande mest professionella leverantören av professionella brun-utan-sol produkter i Sverige (i alla fall att döma av deras hemsida och utbud) är TurboTan. De är representant för automatiska brun-utan-sol kabiner och manuella brun-utan-sol-duschar från Engelska Sunquest. Deras brun-utan-sol vätska innehåller relativt höga halter av efterverkande brungörare (DHA och Erythrulose) vilket är bra om du redan har mycket pigment (melanin) i huden som kan oxideras till en mörkare färg.

En annan leverantör som marknadsför sig på Internet är Naturasun som säljer lättare (och billigare) manuella brun-utan-sol spray-maskiner. De har dock en något märklig formulering om de omedelbart infärgande brungörande ingredienserna i sina brun-utan-sol vätskor. De hävdar nämligen att all den bruna färgen försvinner vid första duschen. Det är lite grann samma sak som att säga att din nya hårfärg försvinner vid första hårtvätten efter det du har färgat håret. Omedelbart infärgande brungörare är ju enda hoppet för riktigt ljus hy (utan pigment som kan oxideras av DHA) att få lite färg genom brun utan sol.

Video med brun-utan-sol clips

I videon från YouTube nedan kan du se några ”före och efter” bilder. Där är också en hel del exempel på manuella och automatiska brun-utan-sol behandlingar. Det finns två grundregler när det gäller hur att spreja: 1) Avståndet mellan spray-munstycket och huden ska vara konstant, och 2) Man ska alltid spruta vinkelrätt mot huden. Om man håller spray-pistolen på en och samma höjd och sprejar genom att böja på handleden, så bryter man automatiskt mot båda dessa regler. Kolla på videon vilka av operatörerna där som gör rätt eller fel.

Dela gärna med dig i kommentars-fältet nedan av dina erfarenheter från manuella eller automatiska brun utan sol behandlingar.

2 reaktioner på ”Marknadsöversikt Brun Utan Sol Produkter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *