solarium mera populärt än brun-utan-sol

Trenden Är Solklar – Solarium Mera Populärt Än Brun Utan Sol

solarium mera populärt än brun-utan-solBrun-utan-sol spraytanVilket tror du är mest populärt – att sola i solarium eller att använda brun utan sol?

Om man ska gå efter intresset på Nätet så ser det ut som om man i Sverige söker mera efter ordet ”solarium” än ”brun utan sol”. I alla fall enligt Google Trender.

I diagrammet nedan så visas de relative sökvolymerna i Google.se för ”solarium” och ”brun utan sol” sedan 2004.

websokning_solarium_brunutansol_google-sverige

Internationellt så är förhållandet det motsatta. Tittar man på trenden för sökningar efter ”indoor tanning” respektive ”spray tan” så har ”spray tan” (”brun utan sol” på Engelska) dragit ifrån ordentligt sedan 2007 och har nu fler än 10 gånger så många sökningar.

solklar trend_spraytan+indoortanning

Kanske är det så att vi här i Sverige har blivit mindre påverkade av alla de negativa skriverier om hur farligt det är att sola i solarium?

I så fall är det bara bra och inget att klaga över. Påståendena om att det skulle vara farligt att sola i solarium är i själva verket enormt överdrivna. Ja, till och med påhittade av smarta marknadsförare av sol-skydds medel.

Det är sant att brännskador från överdriven solning inte är bra och har ett statistiskt sammanhang med hudcancer. Men ingen har kunnat bevisa annat än att regelbunden och måttlig inomhussolning i själva verket är riktigt hälsosamt.

Att sola 10-15 minuter två gånger i veckan i ett solarium enligt de Svenska normerna (UV-typ 3) ger dig nämligen rikligt med nyttig D-vitamin. Dessutom bygger det upp din huds eget naturliga skydd mot solbränna genom att tillverka mera melanin.

Melanin krävs för att få ett bra resultat från brun utan sol krämer eller sprej. Brun utan sol förstärkning är alltså ett komplement till solarium solning, ingen ersättning.

Genom att använda solkrämer som innehåller fördröjda brungörare (oftast DHA) så kan du korta ner soltiden och ändå få en gyllenbrun färg som håller länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *